keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Hammaskeijulle töitä

Meillä oli ihmeiden päivä eilen, Maxilta irtosi ensimmäinen hammas! Ja ensimmäinen rautahammas on jo tulossa irronneen maitohampaan tilalle.

Äkkiä tämä tapahtuikin, minä olin jotenkin tuudittautunut uskoon että hampaat lähtevät vasta kouluiässä.. Maxin hammas on heilunut jo muutamien viikkojen ajan, ja sitä on kyllä päivittäin hitaasti nitkuteltu edestakaisin irtoamisen toivossa.

Ja voi sitä riemun määrää, kun hammas nyt viimein irtosi! Max juoksenteli hammas kädessään ympäri uuden kotimme ahdasta yläkertaa miettien.. arvatkaa mitä?

No, tietenkin sitä mihin kaikkeen sijoittaa hammaskeijulta saamansa rahat.. Ja Frans heilutteli peilin edessä epätoivoisesti hampaitaan yrittäen saada niitä liikahtamaan ja itki surullisena, kun se ei onnistunutkaan. Miksi Max saa vain leluja ja toffeeta ja karkkia ja jäätelöä..? Normaali toimelias ja meteliä täynnä oleva perheilta siis..;)

Yöksi sitten irronnut hammas taiteltiin paperin sisään ja laitettiin tyynyn alle. Ja kas kummaa, olihan se hammaskeiju käynyt yön aikana; paperin sisältä oli hammas hävinnyt ja tilalla oli rahaa. Aamulla ei ollut vaikea saada poikia hereille, vain pieni maininta hammaskeijusta ja molemmat pomppasivat virkeinä ylös. Tämähän on ylellisyyttä myös äidille :)
4 kommenttia:

 1. Meilläkin lähti poitsun eka hammas jokunen viikko sitten. Oli ilo ylimmillään ja niin ylpeä poika. Ja hammaskeijukin kävi :)

  VastaaPoista
 2. Hauskaa näyttää kuvan perusteella olevan, vaikka hammas lähtikin. Taitaa olla jo ajatukset niissä keijun tuomisissa :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin vieraili hammaskeiju viime viikolla ja ensi viikolla taitaa vierailla uudelleen :) Viisi vuotta tulee mittariin vasta ensi viikolla, joten keiju on ajoissa liikenteessä. Suunnitelmat on selvät keijun seuraavan vierailun jälkeisestä hankinnasta - tosin ei sillä kaksieurosella taida kovin kummoista lelua saada :)

  VastaaPoista
 4. Oi wau, tuosta hampaiden lähdöstä (ja erityisesti siitä keijusta) on puhuttu meilläkin siitä lähtien, kun naapurin tytöltä lähti eka hammas.
  Saapa nähdä milloin keiju meille tulee, kun hampaat tulivatkin niin myöhään.


  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)