keskiviikko 11. elokuuta 2010

Asuntomessuilla


Viimeinkin päästiin käymään Kuopion asuntomessuilla, vain muutamaa päivää ennen messujen loppumista. Uhmakkaasti lähdettiin lasten kanssa messuille, onneksi mummo lähti mukaan lapsenvahdiksi. Siten päästiin vuorotahtiin kiertämään taloja, ja pojat eivät päässet tuhoamaan talojen messusisustusta :) Rattailla kun ei juuri mihinkään kohteeseen pääse sisälle, ja ihmispaljoudessa on todella hankalaa liikkua kahden vilkkaan pojan kanssa.

Lapsille oli kyllä messuilla järjestetty paljonkin aktiviteetteja, mm. Muksula, jonne voi korvausta vastaan jättää lapset hoitoon. Lisäksi pojat viihtyivät hyvin aivan uudessa leikkipuistossa, jossa olikin kaikkia uuden näköisiä härveleitä. Mutta paras paikka pojista oli Pikku taitaja-talo, jossa pääsi harjoittamaan talonrakennustaitoja maalamalla, muuraamalla, naulaamalla ja mikä parasta, ihan oikealla (pikku) kaivinkoneella! Kun kaikki taidot oli harjoiteltu, lapset saivat vielä pienen palkinnon osallistumisesta. Kiva paikka, äidistäkin!

Messutalot olivat hienoja, ja varsinkin Saaristokaupungin Kallavesi-maisemat tekevät alueesta upean. Taloissa oli panostettu isoihin, yhteneviin oleskelu- ja terassitiloihin sekä säilytystiloihin. Muutamissa taloissa oli aivan mahtavan kokoisia walk-in vaatekomeroita. Hyvä olla paljon säilytystilaa, mutta välillä mietitytti, olivatko vaatehuoneet jo liiankin suuria. Muutenkin osa taloista oli hyvin suuria, olen iloinen ettei minun tarvitse siivota sellaista tilaa..

Tutustuimme oman maun mukaisesti lähinnä kivitaloihin, joita taloista olikin suurin osa. Yllättäen yhdeksi suosikeistamme karsiutui yläkuvassa oleva puutalo (Aamunsäde), jota kiertää terassi ympäriinsä sekä ylä- että alakerrassa. Keittiö ja muita kalusteratkaisuja voisin vähän muuttaa, mutta talona aivan mahtavan valoisa ja avara! Muita suosikkejamme olivat Villa Valo ja Villa Oliver, isot talot kauniilla rantatonteilla.


Villa Oliver

Villa Valo

Oleskelutiloja, sisällä ja ulkona:


Tikkurila asunnon maalinäyte


Ihanat K-tuolit


Jorma Uotisen piharatkaisu
Työtiloja:

Ghost-tuoli :)


Makuuhuoneita:

Saunoja ja kylpytiloja:


Höyrysauna"Lasiseinä" ja mahtava vesisade-suihku katossa
Keittiöitä:

Lastenhuoneita:


Valaisimia:Ihan minun tyyliset!


Poikien messutouhuja:
Kumpi ohjaa, äiti vai poika?


6 kommenttia:

 1. Ihania kyllä, dekosta juuri sisutuksia ja taloja ihailin. Olemme tulossa sinne seudulle juhliin parin viikon päästä ja harmittaa että eivät ole enää auki, sinne saakka kun täältä etelästä tullaan niin oisi ollut kiva yhdistää :)

  VastaaPoista
 2. Olitpa poiminut monta munkin makuun sopivaa yksityiskohtaa. Herkkuja lamppuja ja paljon muuta. Mekin tykättäisiin kivitalosta, mut tyydytään tähän kasari-tiilitaloon...
  Kiva, että lapsetkin oli noin huomioitu. Pojatkin selvästi innoissaan reissusta. =)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyviä kuvia, kiitos tästä! Meillä ei olla messuihmisiä, mutta tykkään kyllä lukaista sisustuslehdet ko.artikkeleiden osalta.

  Sä vaan osasit nyt kuvata just ne,joista oma silmänikin tykkää;-) lehdissä olevat artikkelit harvoin kolahtavat kunnolla!

  VastaaPoista
 4. Mä voisin kyllä huolia Villa Valon tai Oliverin koska vaan! =)

  Ihania sisustuksia noissa kuvissa, voi kun itsekin jaksaisi... =D

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia. Itsellä vain jostain syystä tuo vallitseva valkoinen-harmaa-musta ei ollenkaan iske, meidän talossa onkin enemmän okra-terra-sininen-pinkki-vihreä väritys höystettynä kaakaonruskealla ja valkoisilla kalusteilla.. Yksittäisiä juttuja meillekin voisi tulla, kokonaisuudet olivat jotenkin kliiniset, mutta niinhän ne monesti messutaloissa ovat..

  VastaaPoista
 6. Jos olisi rajattomasti rahaa, niin ottaisin heti Villa Oliverin, tykkään! Kivoja kuvia ja pojat ihan innoissaan. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)