keskiviikko 30. lokakuuta 2013

MIX AND MATCH: BLACK BASICS

















Name It Black basics, kivat yhdistelmät helposti ja edullisesti! Paidat ja legginssit kestävät hyvin käyttöä ja pesua, ja slimmit mallit istuvat hyvin hoikillekin lapsille.

Kaikki vaatteet Niilo Ilosta, klik. Kurkkaa nyt verkkokauppaan, Halloweenin kunniaksi kaikki mustat tuotteet -20% loppuviikon ajan!


maanantai 28. lokakuuta 2013

TALOREMONTTI: Yläkerta







Tässäpä pitkästä aikaa päivitystä meidän taloremontista. Remontti on koko ajan edennyt, mutta kesän aikana on tapahtunut ”tylsiä” pakollisia asioita, kuten katon ja piipun korjausta, ikkunapeltien oikomista, salaojituksen säätöä, sokkelin korjausta, kellarikerroksen kaivamista yms. Lisäksi on tehty pihatöitä; normaalin ruohonleikkuun lisäksi patio ja katos sisääntuloon.
Kesän aikana saatiin valmiiksi veranta ja vaatehuone alakertaan. Vaatehuone rakennettiin eteisen yhteyteen, entisten kellarirappujen paikalle. Kellariin meillä mennään nykyään vain ulkokautta, joten tuo sisäkäynti jouti nyt hyvin vaatehuonekäyttöön. Erittäin hyödyllinen säilytystila ulkovaatteille ja kenkille!

Lisäksi kesän aikana saatiin alulle rappukuilu yläkertaan (kuva 3). Kuten muutenkin tässä meidän talovanhuksessa, rappukuilussa ei ollut juurikaan eristeitä, lähinnä vain ampiaispesiä. Raput, seinät ja katot on purettu, eristetty ja rakennettu uudelleen.  Ensi talvena ei tule tuuli seinästä läpi!
Nyt remontointivuorossa on yläkerta, jossa olemme edenneet ihan samalla kaavalla. Puretaan kaikki ja kasataan uudelleen :)

Yläkertaan rakennetaan poikien makuuhuone (kuva 1), meidän vanhempien makuuhuone (kuva 2), tv-aula ja kylpyhuone/sauna. Molemmissa makuuhuoneissa otetaan myös ullakkotilat käyttöön (kuva 5), huoneisiin saadaan siten kivat vinokatot ja vähän lisätilaa. Ullakkotilojen käyttöönoton myötä meidän vanhempien makuuhuoneesta tulee niin suuri, että jos pojat jatkossa haluavat omat huoneet, ne voi jakaa tästä isosta makuuhuoneesta.
Tällä hetkellä tavoitteena on saada makuuhuoneet valmiiksi, sitten kokonaan omana projektina on kylpyhuone- ja saunatilat. Töitä siis vielä riittää pitkäksikin aikaa, mutta onneksi koko meidän alakerta on valmis ja siinä mahdutaan oikein mukavasti asumaan. Ainut mitä kaivataan on sauna, mutta onneksi pelkän suihkun varassakin hyvin pärjää. Omaan saunaan pääsystä kun ei vielä hetkeen uskalla haaveilla..


torstai 24. lokakuuta 2013

IHAN PÄIN SEINIÄ








Meiltä on kuulunut viime päivinä ihan armoton kikatus..
Pojilla on uudet lelut. Spidermanit, jotka voi heittää seinään ja ne kapuavat hitaasti, aina yhtä jalkaa kerrallaan siirtäen alas lattialle. Ja ovat sitten tietysti samalla tosi huvittavan näköisiä.

Spidermanilla on monta ”limaista” jalkaa, jonka avulla se pysyy seinällä. Jalat voi tarvittaessa pestä, kun niihin tarttuu pölyä, hiuksia yms. roskaa.
Pojat ovat heitelleet jo useita päiviä kyllästymättä Spidermaneja seinään, oviin ja kattoon. Myös tuolin istuimella ja jaloissa hämähäkkimies pystyy kiipeilemään. Ihan uskomaton riemu pienestä lelusta!

Spidermanit on hankittu BR-leluista, ja maksoivat 6€. Hämähäkkimiesten lisäksi näitä oli paljon muitakin hahmoja.
Kekseliäät pojat osaavat aina jalostaa nämä leikit vielä uudelle tasolle. Näitäkin Spidermaneja on hauska heittää esim. ohikulkevat äidin selkään ja katsoa miten ihmemies siitä selviytyy! Ja tietenkin veljen kanssa voi olla Spiderman-hippaa, ja se voittaa jonka selässä häkkimies ei pysy :)


tiistai 22. lokakuuta 2013

OUTLET-MYYNTI NIILO ILOSSA!!














Niilo Ilossa on hurja Outlet-myynti, nyt paljon tuotteita mahtavilla, jopa -70%:n alennuksilla! Tyhjennämme varastoa ja lisäksi olemme saaneet hyviä ale-eriä tämän tai edellisten kausien suosikkituotteita todella edulliseen hintaan:
-          Racoon toppavaatteet -30%
-          Molo Kids Hackett untuvatoppikset 89€ (119,90)
-          Metsola froteinen mansikkapaikka paita ja body 19,95€ (32,95)
-          Erä Nosh Organicsia -25% – 60%
-          Superedullisesti sukkia, Name It 5 kpl sukkapaketti vain 4,95€
-          Molo Kids tähtitunika tai tähtipusero 23,95€ (33,95)
-          Tinttu.com ja Fuza talvihattuja 19,95€ (26,95 – 37)
-          Erä Name It hiuskoruja -50%
-          Name It neuletakit uskomattomaan hintaan, vain 5,95€
-          Erä Småfolkia -25% - 30%
Tuotteita on reilut, mutta rajoitetut erät, ole siis nopea! Tarjoukset voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää, enintään sunnuntaihin 27.10. saakka.
Tervetuloa penkomaan ja tekemään todellisia löytöjä! KLIK, TÄSTÄ OSTOKSILLE!
 
 
 
 
 

Kärpässienen alla







Syyslomaviikolla käytiin kylpylässä, mikä onkin poikien lempipuuhaa. Eikä äitikään pistä pahaksi porealtaita ja hierovia suihkuja, ja saahan siinä myös kuntouinnin hoidettua samalla. Ja voin tunnustaa, että sen verran lapsuuden vesipetoa minussa on vielä jäljellä, että jaksan edelleen polskutella aaltoaltaassa ja laskea ISOA liukumäkeä kymmeniä kertoja putkeen.
Onneksi meillä on ihan lähellä kaksikin kylpylävaihtoehtoa, Kuopiossa Rauhalahti ja Siilinjärjellä Fontanella. Tällä kertaa valittiin Fontanella, koska siellä on ihan mahtava 90-metriä pitkä vesiliukumäki, jossa saa tosi kovat vauhdit. Liukumäen loppupäässä on kivat, vaihtuvilla valoefekteillä varustetut tunnelit.

Aalto- ja luola-altaiden lisäksi poikien suosikki on sieniallas, jossa voi uida ympyrää sateessa ison kärpässienen alla. Kuulostaa kovin yksinkertaiselta, mutta tuntuu olevan tosi hauskaa!
Pojilla on edelleen (turvallisuussyistä) uimakellukkeet koko ajan mukana uintireissulla. Tosin Max kyllä näytti, että kesällä opittu uimataito on edelleen tallella. Max ui ihan sujuvasti pienen altaan päästä päähän :)

lauantai 19. lokakuuta 2013

Ensilumi








Toissayönä meille satoi ensilumi, viime yönä ja tänään lunta on tullut vielä lisääkin. Tunnustan, että talven tulo yllätti meidät; kesäpation katos on purkamatta ja autossakin on vielä kesärenkaat.. Syksyn lehdet ja loput omenatkin taisivat hautautua lumikerroksen alle.
Mutta poikien toppavaatteet olivat valmiina lumileikkejä odottamassa, ja niitähän piti heti käydä testaamassa ihan tositoimissa.

Maxilla on Molo Kidsin setti koossa 128 (Maxin pituus 122,5 cm) ja Fransilla sama setti koossa 116 (Fransin pituus 115,5 cm). Itse tykkään lapsilla hyvin sopivista vaatteista ilman liikaa kasvunvaraa. Minusta Fransin setti on kooltaan parempi. Maxin setissä on vähän reiluutta, mutta hyvin sitä pystyy jo käyttämään. Ja vielä kun pakkasten myötä lisätään välikerroksia, niin liika reiluus häviää.
Katsotaan miten pysyvät nämä ensilumet ovat, siirrytäänkö nyt jo suoraan käyttämään toppaa.. Vai vieläkö ensi viikolla vaihdettaisiin välikausivaatteisiin?

perjantai 18. lokakuuta 2013

MIX AND MATCH: sukkahousut













Pirteitä sukkahousuja joka lähtöön! Kaikki vaatteet Niilo Ilosta, klik.

Villervalla vain Kuopion myymälästä.

Mukavaa, lumista viikonloppua. Meillä satoi viime yönä ensilumet :)