maanantai 27. huhtikuuta 2009

Tuntomerkkejä

Vastaan tuntomerkkejä-haasteeseen:

1. Olen blondi. Kaikkea muutakin on kokeiltu, mustaa ja punaista ja moniväriraitoja jne. Mutta aina palaan blondiksi.

2. Pitkiä hiuksia olen kasvattanut koko ikäni, mutta olen saanut ne vasta nyt raskauksien myötä. Jotenkin hiukseni ovat vahventuneet ja kasvaneet kovaa vauhtia poikia odottaessa. Imetys tosin karsii aina kolmanneksen hiuksista pois..

3. Silmäni ovat vihreät. Kumpikaan pojista ei ole saanut vihreitä silmiä. Maxin silmät ovat ruskeat niin kuin isällään ja Fransin silmät siniset…? Se onkin ikuinen vitsailunaihe perheessämme :o)

4. Olen 170 cm pitkä.

5. Paino on tässä lähivuosina heilunut 58 - 80 kg välillä raskauksien myötä. Tunnun turpoavan raskauksissa aivan mahdottomiin mittoihin, mutta onneksi imetys vie kilot nopeasti pois. Nyt mennään jossain 60 kg tietämissä, eipä ole tullut vaa’alla käytyä..

6. Ikää minulla on 33 vuotta.

7. Ennen (lapsia) meikkasin aina, nyt en juuri koskaan. Luonnostani olen aivan albino, siis ei mitään väriä ripsissä ja kulmakarvoissa. Kestovärjään kulmat ja ripset ja silmissäni on pigmentoidut rajaukset. Tosi tuskallinen toimenpide, mutta kannattaa silti!

8. Minulla ei ole sattuman vuoksi tatuointia. Olin ottamassa sitä Maxin syntymän jälkeen, aikakin oli jo varattuna mutta tatuoija ei ollutkaan paikalla kun menin sitä ottamaan. Hyvä niin.

9. Minulla on napakoru tai pitäisikö sanoa napareikä…Korua ei voi pitää, koska pojat repivät sen pois ;)

10. Minulla on kaksi kaupallista tutkintoa.

11. Ja kokemusta kaupan ja myynnin alalta noin 10 vuotta.

12. Tykkään vaatteista. Niitä on mukava ostella sekä itselle että lapsille. Kotona ollaan rennoissa vetimissä, mutta kyläilemään ja kaupungiin tykkään pukeutua vähän paremmin.

13. Koruja en käytä juurikaan, ainoastaan sormukset ovat aina sormessa.

14. Osaan ajaa autoa ja ajankin mielelläni. Nuorena ajoin rallia!

15. En tykkää karkeista, mutta suklaa on paheeni..

16. Mieheni kanssa ollaan oltu yhdessä noin 12 vuotta. Naimisissa vain reilut kaksi vuotta, ei meinattu saada millään häitä aikaiseksi. Olin 7 kk raskaana häidemme aikaan :o)

17. Minusta on ihanaa olla lapsien kanssa kotona, vaikka rankkaahan tämä välillä onkin. Olen kotona niin pitkään kuin mahdollista.

18. Perusluonteeltani olen järkevä ja rauhallinen, mutta tietyissä asioissa vähän tiukka. Mieheni kutsuukin minua välillä “natsiksi”..

Tässä tuntomerkkejä minusta. Haastan mukaan kaikki, jotka eivät ole vielä saaneet haastetta!

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Pikku-Dinot välikausipuvuissaan

Viimein tännekin päin saatiin kunnolla lämmintä ja päästiin testaamaan uusia välikausipukuja. On sitä jo odotettukin!

Pojat ovatkin ulkoilleet oikein kunnolla, pieninkin tietää jo huutaa ovella ulos :)

Maxilla välikausipukuna on turkoosi Ticketin Uffo-haalari ja Fransilla Ticketin Plain Rain fleecellä. Aluksi mietin Fransillekin haalaria, koska se olisi helpompi pukea. Mutta kaksiosaisessa puvussa on tuo irrotettava fleece-vuori, toimii varmasti ainakin syksyllä paremmin kun Frans kuitenkin välillä vain istuu rattaissa.

Molemmilla pojilla on UNQ:n dinohatut vastavärisinä sekä ohuemmat Kimperin pipot. Kimperin pipot on kyllä tosi herkullisen väriset!

Maxille löysin Reiman ruskeat kurahaalarit ja hanskat. Fransilla on turkoosit hanskat mutta turkoosit kurahousut olisivat vielä hakusessa. Ja Frans tarvitsisi jonkinlaiset kengät, joilla kävely onnistuisi ulkonakin. Siinä on vielä vähän treenaamista ;)

Pojat harjaamassa kotipihalla


Pikkumiehen puvussa on vähän kasvunvaraa..


Ilmakitaraa...?


Mummolassa puutarhahommissa


Frans tyytyy tarkkailemaan tilannetta


Veljekset

torstai 23. huhtikuuta 2009

Blogitarjous vielä tänään ja huomenna

Blogitarjous -20% Moonkidsin ja Shampoodlen vaatteista on voimassa vielä tänään ja huomenna verkkokaupassani www.niiloilo.fi. Laita teksti Blogi -20% ostoskorin lisätietoja-kenttään, niin lasken alennuksen ennakkolaskulle.

Sainkin juuri tällä viikolla täydennyskuormat molemmilta toimittajilta. Nyt valikoimassa on enemmän kokoja sekä vähän uusiakin tuotteita. Olen myös saanut Myllymuksujen tuotteita myyntiin, kuvat päivitetään sivuille piakkoin.

Olen muuttanut vähän verkkokaupan ulkonäköä kun se ensimmäinen versio vaikutti
vähän värittömältä. On vain nämä kotiäidin ohjelmointitaidot sen verran huonot ettei oikein mieluista meinaa saada aikaiseksi..

Olisi kiva kuulla mielipiteitä verkkosivuista, mitä kannattaa parantaa seuraavaksi? Ja onko siellä kenties jo jotain hyvääkin? Kaikki kommentit otetaan ilolla vastaan :)

Tässä vielä kuvia meidän mainospojista:




Frans ja oranssit Moonkidsit


Mietteliäs malli


Max ja ruskeaa Moonkidsiä


Hyppy!!!


Aikas hyvin sopii asuun tuo Niilo Ilo vakosamettitakki..







tiistai 21. huhtikuuta 2009

Me & I - vaatteita äidille

Taas lisää kutsukierteen satoa, tällä kertaa Meandin vaatteita. Pojat jäivät tällä kertaa ilman traktori t-paitoja ja muita kesäihanuuksia kun päätin kerrankin ottaa vaatteita vain itselleni.

Ostin harmaat polvihousut ja isokukkaisen kietaisumekon sekä medaljonki-paidan. Aika isoa kokoa nuo vaatteet, varsinkin paidat. Otin S-kokoisena, vaikka normaalisti käytänkin M-kokoa.

Mutta on kyllä todella pirteitä ja laadukkaan oloisia vaatteita!

Mietin, pitäisinkö tällä kaudella vielä toiset kutsut, koska kaksien kutsujen pitäjä saa jonkun uniikkilahjan.. Onko kukaan pitänyt kaksia kutsuja, mikähän tuo salaperäinen lahja mahtaa olla?



Isokukkainen kietaisumekko


Medaljonkeja äidille

Polvihousut. Nämähän olisivat voineet olla vaikka haaremihousut, ne kun tuntuvat olevan niin muotia ensi kesänä..



perjantai 17. huhtikuuta 2009

Unta pussissa

Oletteko kokeilleet/käyttäneet unipussia?

Meillä on kokeiltu molempien poikien kohdalla. Maxille hankin Grobagin topatun unipussin, jota sitten käytettiin ehkä kolmena yönä. Se oli jotenkin liian paksun tuntuinen ja Max tykkäsi silloin ihan vauvana nukkua kapalossa. Tein Maxille Ruskovillan tyylisen kapalopeiton armeijan jalkarättiflanellista. Hyvä tuli ja on ollut kovassa käytössä kapaloinnin jälkeen myös peittona!

Meillä pojat pyörivät paljon unissaan, aina ei aamulla tiedä miten päin kaverit vieressä nukkuvat. Ja tietenkin tästä pyörimisestä johtuen peitto ei ole ikinä päällä ja pikkuvarpaat ovat ihan kylminä. Tästä johtuen päätin Fransinkin kohdalla vielä yrittää unipussia, ostin nyt vain kevyemmän Ruskovillan merinovillaisen pussin.

Se onkin toiminut meillä tosi hyvin. Pussia käytetään sekä kotona että kylässä, tuntuu että Frans rauhoittuu illalla paremmin nukkumaan kun on tuttu unipussi mukana. Myökään yöllä ei ole jatkuvaa peittelyongelmaa, pussin päälle kun ei tarvitse ollenkaan peittoa!

Frans onkin kätevästi oppinut nukkumisen lisäksi konttaamaan ja kävelemään pussinsa kanssa, aika hauskan näköistä touhua :o)



Syötävia autoja, nam!


Ihana tuttipullo!


Kävelyä ja auto-päristelyä :)


Välillä konttaamalla..


Aamuvelli ihan kyyneleet silmissä..





keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Tupperin tavaraa

Vähän aikaa sitten kirjoittelin kutsukierteestä, johon olen joutunut. Sillä saralla on ollut vähän hiljaisempaa, mutta nyt alkaa sitten tippua kutsujen satoa. Siis niitä tarpeettomia ostoksia, joita ei oikeasti halua eikä tarvitse, mutta jotka kutsuilla alkavat kuitenkin tuntua tuiki tarpeellisilta.


Ensimmäisenä voisin esitellä Tupperin lastenastiat, joita on jo viikon verran testailtukin:

Tässä koko setti, hinta 47€. Maxille kannellinen ruokalautanen, jossa silikonialusta sekä haarukka ja lusikka. Fransille kaksi kannellista ruokakippoa ja nokkamuki.



Pikkukipoissa on kätevät kahvat, nämä on hyvät kädessä! Kipot voi lämmittää mikrossa ja näihin on kannet, joten loppuruoan voi laittaa kätevästi jääkaappiin.



Kukanmuotoinen silikonialusta on tosi kätevä, lautanen suorastaan liimautuu kiinni pöytään. Ei pääse Maxiltakaan tippumaan lautanen lattialle! Alusta tuntuu vain olevan aika lianarka, ei meinaa puhdistua millään.


Lautaseen kuuluu kansi. Jos ruokaa jää tähteeksi, helppo laittaa kansi päälle ja jääkaappiin odottamaan seuraavaa ruokailua. Tai tehdä jääkaappiin valmiiksi ruoka seuraavalle päivälle. Silikonialustaa ei voi lämmittää mikrossa, mutta lautasen voi.


Nokkamukissa imuosa on myös silikonia. Tuntuu olevan pojista mieluinen muki ja äidistäkin kiva, koska sisältö ei roisku lattialle vaikka muki tippuisikin. Mukissa ei ole kuitenkaan mitään vaikeasti pestävää venttiilisysteemiä.




Frans testaa..


Hyvältä maistuu :)

tiistai 14. huhtikuuta 2009

Aaa, Kuu, Laa!!!

Tänä aamuna pojat ovat olleet taas lempipuuhassaan, hyppimässä tyynyille. Äkkinäisestä varmasti aika hurjan näköistä touhua, mutta kahden pikkupojan äidin mielestä melko mietoa..

Leikki alkaa siis siten, että kasataan sohvan eteen kaikki talosta löytyvät tyynyt (paitsi ne jotka äiti on salaa ostanut ja piilottanut isiltä..). Kaksi tyynyistä on isoja 80x80 cm lattiatyynyjä (pöllähdystyynyt) ja muut normaaleja sohvatyynyjä. Sitten vaan kiivetään sohvan päälle ja hypätään alas tyynykasan päälle!

Frans pienempänä ei (onneksi) vielä pääse sohvalle, joten pikkupoika pöllähtää tyynyille ihan lattiatasosta. Ja tietysti isonveljen pomppuja on mukava katsoa ja kikattaa :D

Maxille olen yrittänyt aina tilaisuuden tullen opettaa uusia sanoja, niitä kun ei meillä vieläkään hirveästi tule. Olen kannustanut Maxia laskemaan, Yyy, Kaa, Koo, hypätessään. Lopputulos on se, että Max asettuu huolellisesti hyppyasentoon ja huutaa ennen hyppyään: Aaa, Kuu, Laa!!!



Veli on hyppäämässä..


Aaa, Kuu, Laa!!!

Ja tyynykasaan!


Fransin pöllähdys :o)



perjantai 10. huhtikuuta 2009

Harjausta

Mukava seurata, kun vauva kasvaa isommaksi ja alkaa oppia uusia taitoja. Frans oppi ensimmäiseksi taputtamaan ja pitämään kännykkää korvalla, aivan kuin puhuisi siihen. Seuraavaksi poju oppi vilkuttamaan (mistähän johtuukin, niin poika vilkuttaa aina kun näkee isänsä..)

Tänään Frans oppi vasaroimaan ja oli aivan hirmuisen tyytyväinen itseensä. Vasaralla paukutettiin sitten kaikkea mahdollista, legoja ja lelulaatikoita, sohvia ja pöytiä sekä tietysti isonveljen päätä! En tiedä oliko timpuri-isillä minkälainen osuus tämän taidon nopeaan kehittymiseen?

Kaikenlainen harjaaminen on Fransille mieluista. Joka aamu meidän pikkupoika, 10 kk, harjaa itse hampaansa. Tosin samalla voi tulla harjattua kylppärin lattiat sekä Maxin potta… On siinä varmasti bakteeritasapaino kohdillaan!

Myös hiusten harjaaminen on kivaa, tosin enemmän ne ovat sotkussa harjaamisen jälkeen kuin ennen sitä. Kaikki tämä harjaaminen pitää vielä hoitaa kävellen (huojuvasti) huoneesta toiseen. No, kyllähän se tasapaino kehittyy niinkin :D

Mukavaa Pääsiäistä kaikille!



Hampaiden harjausta ja laatikon tyhjentämistä..


Ja harjataan välillä näin päin..


Hiustenharjausta vauhdissa. Max on käynyt tuttikätköllä..


tiistai 7. huhtikuuta 2009

Turhan pinnasängyn tarina

Meillä on paljon sänkyjä. Meillä on parisänky, kaksi pinnasänkyä, jatkettava sänky, levitettävä sänky lastenhuoneessa sekä iso, syvä sohva jossa voi hyvin nukkua.

Luulisi, että tuosta määrästä riittäisi kaikille oma sänky. Mutta ei!

Parisänky on se kysytyin vaihtoehto, kaikki neljä perheenjäsentä haluaisi siihen nukkumaan. Ja sehän nyt tietysti on melko huono yhtälö, jos on 160 cm leveyttä ja siihen pitäisi mahtua kaksi pitkää aikuista, yksi poikittain nukkuva vauva sekä Max, joka tykkää nukkua leveästi jalat koukussa.

Yleensä se on mieheni, joka luovuttaa ensimmäisenä ja kömpii yläkertaan lastenhuoneen sänkyyn nukkumaan. Minä ja pojat saadaan sitten rauhassa vallata parisänky.

Voisi luulla niinkin, että makuuhuoneessamme on aivan turhaan pinnasänky Fransille ja jatkettava sänky Maxille. Mutta sekään ei ole totta, sängyillä on tärkeä tehtävä: pinnasänky on toiselta reunalta kiinni seinässä ja toiselta reunalta kiinni parisängyssä jolloin Frans ei pääse tippumaan sängystä.

Jatkettava sänky on taas toisella puolella kiinni parisängyssä. Jos siis Max tippuu parisängystä, tipahtaa hän pehmeästi omaan sänkyynsä (joskus jopa heräämättä). Minä sitten nukun keskellä sänkyä ja toimin erotuomarina pojille :o)

Ennen Maxin syntymää etsin pitkään mieleistäni pinnasänkyä. Kun se viimein löytyi, ompelin innoissani liinavaatteet, katosverhon ja pinnasängyn suojuksen. Enpä olisi silloin arvannutkaan, kuinka turhasta hankinnasta oli kysymys..



Tässä meidän turha pinnasänky


Pitsikoristellut liinavaatteet


Yksityiskohta katosverhosta

Pinnasängyn suojus


maanantai 6. huhtikuuta 2009

Hyytyneet Vauhtivekarat

Meillä ollaan nyt sitten flunssassa, eikä ole kuin muutama viikko kun siitä mahataudista selvittiin. Molemmilla pojilla on tosi korkea kuume. Maxilla oli pahimmillaan 40,1. Kyllä Panadolia kuluu!

Onneksi tuo lääkkeen antaminen ei meillä ole ikinä ollut mikään ongelma. Pojat tykkäävät nestemäisestä Panadolista ja suorastaan imevät lääkeruiskun tyhjäksi. Ja huuto alkaa, kun lääke loppuu.. pikku-narkkarit :)

On kyllä tosi rauhallista, kun molemmilta on ihan veto poissa. Ei paljoa juosta, konttailla tai taklailla. Molemmat vain lepäilee patjoilla. Ihan säälittää pikku-raukat, toivottavasti tämä ei ole mikään pitkä flunssa..



Veljekset sairaspetissä

Fransille lääkettä..

Ja Maxille myös!

torstai 2. huhtikuuta 2009

www.niiloilo.fi

Olen aina halunnut yrittäjäksi. Jo yläasteella valitsin kaupalliset aineet valinnaiseksi tätä tulevaa uraani ajatellen. Vuodet ovat kuitenkin vierineet enkä ole saanut haavettani toteutettua. Koko ajan sitä on työstetty ja omaa alaa mietitty.

Aluksi ideana oli naisten vaateliike, sitten sisustusliike. Välillä jo suunnittelin sisustussuunnittelijan uraa. Laskelmien jälkeen kaikki on kaatunut mahdottomana ja varovaisuuttani olen vain jatkanut turvallisessa palkkatyössä.

Mutta nyt aika on oikea ja yrittämisen tilaisuus käsillä. Tässä vähän aikaa sitten tuskailinkin täällä blogissa, että miten rahat saa riittämään hoitovapaalla. En tiedä onko tämä nyt ratkaisu siihen, alkuun menee ainakin miinuksen puolelle, mutta olen perustanut verkkokaupan!

Verkkokaupassani myyn lastentuotteita, alkuun vaatteita ja kestovaippoja. Valmisvaatemerkeistä myyn omia suosikkejani Moonkidsiä ja Shampoodlea. Lisäksi omaa, kierrätyskankaista valmistettua Niilo Ilo - mallistoa. Vaatemerkkejä tulee lisää kesän aikana.

Myös kestovaipoista myyn omia hyväksi havaittuja suosikkeja, Fuzzi Bunzia sekä Iguleen Cuddle Bunsia. Jatkossa minulle on tulossa ihania villavaippahousuja, sekä valmismallistosta että käsityönä valmistettuja.

Kesän aikana saan myyntiin myös taiteilija-puuseppä mieheni suunnitteleman ja valmistaman lastenhuoneen sisustustuotteen. Tämä on ihan uusi, ihana sisustusidea lastenhuoneeseen! Tästä tuotteesta olen ihan innoissani :D Siitä lisää kesällä, nyt tuote on vasta piirustuspöydällä.

Verkkokaupan ohella pidän myös kotipuotia Kuopiossa. Kotipuoti on auki sopimuksen mukaan. Eilen vietettiinkin kotipuodin avajaisia ja samalla meillä oli Me & I kutsut. Tilasin tällä kertaa vain itselleni vaatteita.

Jatkan bloggailua entiseen malliin, kerron minun ja vauhtivekaroiden normaalielämästä. Joskus voin sivuta verkkokauppaani, jos saadaan sinne jotain ihania uutuuksia. Sen verran mainostan tässä verkkokauppaani, että tarjoan teille AVAJAISTARJOUKSENA, hyvät blogikaverit ja lukijani, -20 % Moonkidsin ja Shampoodlen vaatteista 24.4.2009 saakka. Kun tilaat, merkitse lisätietoja kenttään “BLOGI -20%”, niin lasken alennuksen ennakkolaskulle. Kannattaa käyttää hyödyksi tämä isompi aleprosentti!


Aurinkoista päivää kaikille :D


Kuvia kotipuodista:



Moonkids, ihanaa oranssia ja ruskeaa


Logoseinä


Niilo Ilo - mallistoa


Shampoodlet pusseissa


Tähtiseinä

Max etsii oikeaa kokoa


Frans ja onesize Fuzzi Bunz